Як навчають фінансової грамотності в школах різних країн світу


Велика Британія

Влада Сполученого Королівства вирішила ввести уроки фінансової грамотності в рамках боротьби з наслідками кризи, що почалася в 2008 році. Спочатку вмінню розпоряджатися грошима навчали факультативно, потім включили цей курс у план з математики.

Через деякий час провели опитування серед школярів, щоб визначити, наскільки вони самі відчувають потребу в цих знаннях. 60% учнів заявили, що змогли правильно спланувати свій бюджет завдяки шкільному курсу.

Чехія

У початковій і середній школі в Чехії є предмет, який так і називається — finanční gramotnost (фінансова грамотність).

Дітям пояснюють, що таке гроші, як розподіляти, контролювати і регулювати особисті доходи і витрати. Школярі отримують інформацію про податки, комунальні платежі, витрати на продукти та одяг, капітальні витрати на купівлю житла й автомобіля, а також про накопичення, вкладення коштів та відкриття власного бізнесу.

США

Міністерство фінансів США створило освітній проект Money as you grow. На його сайті є п’ять розділів з інформацією для різних вікових груп: 3-5 років, 6-10 років, 11-13 років, 14-18 років і 18+ років. Зібрані тут дані, методики, інструменти, розвивальні ігри й тести рекомендують використовувати батькам і вчителям, щоб навчити дітей поводитися з грошима.

Японія

У 2007 році Центральна рада інформації з фінансових послуг опублікувала программу финобразования, яка є обов’язковою для всіх шкіл і вишів.

Курс розробляли спільно з Міністерством освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії.
Для роботи над навчальними матеріалами запрошували вчителів, батьків, бізнесменів та експертів у сфері економіки та фінансів.

Автор тексту: Олексій Сімончук
Джерело: osvitoria.media

MiniBoss Business School International

Літній табір MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UA schools)

ТЕЛЕБАЧЕННЯ ДЛЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ ДЛЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ
www.televidenie.tv

Интернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL У ВАШІЙ КРАЇНІ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL У ВАШІЙ КРАЇНІ
www.miniboss-school.biz