Качмарчик Ірина: «Соціальна відповідальність - обов’язкова складова сучасного бізнесу»



Качмарчик Ірина - засновник та керівник компаній Professional Accounting Services та CeDePe, які більше ніж за 15 років успішної діяльності являються лідерами з надання бухгалтерського обслуговування та податкового консультування на ринку України та Польщі. Членкиня Всеукраїнського Клубу Успішних Жінок. Учасниця Клубу Ділових Людей. Амбасадорка та членкиня ГО Міжнардноі Амбасади Жінок-підприємниць. Мама та успішна жінка, справжня бізнес-леді, яка впевнено долає всі перешкоди на шляху до успіху.

Ірина, чим запам’ятався Вам Форум стартапів 2019? Який проект дітей підтримали особисто?

Діти та підлітки вразили ідеями та потенціалом своїх проектів. Важливо ще з дитячих років творити, вірити в дива та бути креативною особистістю і не втратити цю здатність по житті. Діти представили несподівані варіанти і комбінації ідей . Вони не боялися досліджувати нові, абсолютно несподівані можливості, робити висновки і прямувати за власними мріями та цілями.

Проект « The unity of generations» команди «Children of the future» є близьким, оскільки завжди приємно дарувати справжні емоції іншим людям. Долучаюся до підтримки людей пенсійного віку задля нових знайомств та позитивних емоцій, підтримки цієї групи людей та оцінки їх досвіду. Також соціальні проекти «Чути серцем» та «One Click – One Life» вражають своєю цілісністю та потенціалом. Командами були зроблено багато кроків для реалізації проектів, тепер головне не втратити запалу та працювати над реалізацією та вдосконаленням. Дитяча посмішка та врятоване життя безцінні. Люди з інвалідністю повинні повноцінно себе почувати у суспільстві, повноцінно та безбар’єрно жити. У своєму місті робитиму дії, щоб ці проекти отримали підтримку та поширення.

На Вашу думку, чому необхідно навчати дітей, щоб вони були успішними?


Для того, щоб дитина була успішною в майбутньому, креативність займає почесне місце. Опорою для процвітання дитини є також щирий емоційний контакт дитини з батьками. Якщо дитина тривожна через те, що їй не вистачає любові і підтримки, креативності не бути.

Дітям важливо мати свою власну думку та вміти аналізувати потоки інформації, приймати рішення, висловлювати, а то й відстоювати, свої думки. Відвідувати спортивні заняття, що стимулюватиме до перемоги над собою. Важливо привчати дитину до самостійності, щоб вона не чекала, що батьки все вирішать за неї.

Допускати помилки. Помилятися. Важливо робити те до чого відчуваєш пристрасть по відношенню до змін. Думати не шаблонно, мріяти велично, але пам’ятати , що мрії без цілей є тільки мріями, і вони розпалюють розчарування. Діти повинні мріяти і ставити перед собою цілі і для їх досягнення задіювати дисципліну та послідовність.

Дітям потрібно знати у що вірити, будь-що може стати предметом суперечки. Будь-що підлягатиме критиці і обговоренню. Але якщо дитина має чітку позицію, рішення є очевидними.

Що для Вас означає "соціальна відповідальність в бізнесі"? Які проекти, окрім Форуму, Ви підтримуєте?

Соціальна відповідальність в бізнесі – це зростання бізнесу та розуміння суспільних процесів та проблем та їх розв’язання. КСВ — це питання репутації, відповідальності та успішності діяльності. Зараз компанії не можуть ігнорувати свій імідж як соціально відповідального гравця.

Однією із складових діяльності нашої групи компаній є такі проекти:

- організація навчальних семінарів з підтримки бізнесу та його ведення;

- співпраця з університетами та навчальними закладами по навчанню підприємницькій діяльності. Формування культури підприємництва серед молоді;

- співпраця з ГО Міжнародна Амбасада Жінок-Підприємиць в Україні з обміну досвідом ведення бізнесу та підтримка жінок, які займаються підприємницькою діяльністю;

- навчання підприємницькому способу мислення та європейського досвіду ведення власної справи.

Також в процесі своєї робити наші працівники використовують велику кількість паперу кожного дня і ми розпочати ініціативу з посадки саджанців у нашому місті й надалі не припинятимемо це робити. Вона нам дарує приємні емоції та сприяє оздоровленню нашого довкілля. Я особисто також підтримую благодійний проект «Нагодуй голодного» у м. Львові, оскільки життя таке непередбачуване, потрібно допомагати та підтримувати тих, кому це так необхідно.

Такі акції як «Народжені у вишиванці», в якій новонароджені дітки отримують свою першу вишиванку і тим самим роблять перший крок для збереження та підтримки традицій та культури нашої країни, благодійні аукціони зі збору коштів для відновлення відділень лікарень, проект «Соціальне таксі» з купівлі спеціально обладнаних автомобілів для дітей з обмеженими фізичними можливостями, дають віру і впевненість у майбутнє. Ти черпаєш силу на зміни та змінюєш це.

Я знаю з чим я борюся і хочу це розповісти світу. Намагаюся створювати зіркове середовище і розбудити зіркові можливості свого колективу. Робота у моїх компаніях формується на довірі, незалежності та відповідальності.

Що Вас надихає в роботі та житті?

Натхнення примножує продуктивність та мотивує. Натхнення як свіжий фрукт або молоко: воно має обмежений термін придатності. Якщо мені щось хочеться зробити, я роблю це одразу.

Мене надихають у житті талановиті люди та нові життєві можливості. Надихає краса та відчуття свободи подорожуючи та знайомлячись з успішними людьми. Сім’я та друзі є моєю опорою і підтримкою. Ці люди помагають вдосконалюватися та досягати цілей.

Проблеми надихають мене не менше успіху. Кожна вирішена проблема робить мене сильнішою. Мене надихає та заряджає енергією фраза Стівена Кінга «Людина, яка відчула вітер змін, має будувати не щит від вітру, а вітряк».

І звісно такі прості речі як природа, музика, книги, фільми, мистецтво відкривають нові ідеї та додають сил та наповнюють життя щастям.

Якщо б Ви могли дати тільки одну пораду юним бізнесменам після того, як вони отримали гранти на реалізацію своїх проектів, що це була б за порада?

Щоб виконувати свою роботу чудово, потрібно мати відчуття, щоб ваша справа є вартісною. Що ви є частиною чогось важливого. Це справді покращить ваше життя і наддасть сенсу у всіх діях. Не погано займатися тих, що справді вас надихає.

Ірина, дякуємо за щире інтерв’ю та участь у Форумі стартапів 2019. Ви є прикладом успішної жінки та мотивуєте на створення більшого та вартісного.

MiniBoss Business School International

Літній табір MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UA schools)

ТЕЛЕБАЧЕННЯ ДЛЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ ДЛЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ
www.televidenie.tv

Интернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL У ВАШІЙ КРАЇНІ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL У ВАШІЙ КРАЇНІ
www.miniboss-school.biz