Справжній підприємець: хто він?

Ознаки істинного підприємця
Успішними підприємцями стають або народжуються?

Почати варто з розуміння того, хто такий підприємець. Вони зараз усюди, тому відповісти на це питання досить важко.

Ось, наприклад, 14-річна дівчинка, яка заїжджає у Costco, купує 100 пляшок води по 30 центів кожна, а потім продає їх на пляжі по долару. Якщо працювати кожного дня усе літо, можна легко заробити на оплату коледжу.

Або взяти розробника програмного забезпечення, який знайшов нішу, отримав невелике фінансування, знайшов надійну команду, побудував справу і продав її за $ 100 млн - і потім почав усе спочатку.

А, можливо, ми говоримо про підприємця, який не ставить собі за мету отримання прибутку. Про жінку, яка створює щось корисне, знаходить джерело фінансування і змінює світ.
Помилка, яку легко зробити, криється у мові. Ми говоримо: «Вона підприємець», тоді як потрібно говорити: «Вона діє як підприємець».

Підприємництво - це дія, поза ... і тому, звичайно, це вибір. Можливо, ви не хочете бути одним із них, але якщо ви можете відтворити такий образ дій, ви зможете діяти як підприємець.
Що ж роблять люди, коли вони діють як підприємці?

1. Вони приймають рішення.
2. Вони інвестують у діяльність і активи, які не гарантують дохід.
3. Вони переконують інших підтримати місію з неясним результатом.
4. Один із найважчих і, отже, найбільш соковитих пунктів: вони беруться за ту справу, яка може провалитися (замість того, щоб втекти).


Наскільки я знаю, це все. Для всього іншого є наймані працівники.
Наприклад, покупка франшизи вже існуючого бізнесу має мало спільного з цими чотирма елементами підприємницької поведінки. Так, ви замахуєтеся на велику перемогу, ви інвестуєте ризиковий капітал, ви виходите за межі мейнстріму. Але ви купуєте перевірений бізнес, а не ведете себе як справжній підприємець. Немає у цій дії чотирьох елементів. І в цьому немає нічого поганого.

Всі чотири ці елементи неприродні для більшості людей. Зокрема, якщо ви добре вчилися в школі, ви навряд чи зможете слідувати таким курсом. Немає правильних відповідей, немає чіткого вибору, немає відчутних меж.

Можна зачепитися за пункт, який говорить про ризик, але якщо ви дієте як підприємець, вам не здається, що ви сильно ризикуєте. Ризикують у казино, де ви мало контролюєте результат. Люди, що діють як підприємці, насправді відчувають, що чотири найважливіші елементи їхньої роботи знаходяться повністю під їхнім контролем.

Якщо ви сподіваєтеся, що хтось подарує вам керівництво «для чайників», де будуть описані швидкі кроки, гарантований метод, спосіб перетворити цей процес на рутину - що ж, ви тільки що дали зрозуміти, що не можете діяти як підприємець.

Але перш ніж ви відмовитеся, спробуйте. Підприємницька поведінка - це не те, що можна оцінити. Це просто прагнення піти по визначеному шляху.

Сет Годін

MiniBoss Business School International

Літній табір MINIBOSS BUSINESS SCHOOL

MINIBOSS & BIGBOSS BUSINESS SCHOOL (UA schools)

ТЕЛЕБАЧЕННЯ ДЛЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ

ТЕЛЕБАЧЕННЯ ДЛЯ РОЗВИТКУ ДИТИНИ
www.televidenie.tv

Интернет-магазин MINIBOSS

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL У ВАШІЙ КРАЇНІ

ДАЕМ МОЖЛИВІСТЬ ВІДКРИТИ MINIBOSS BUSINESS SCHOOL У ВАШІЙ КРАЇНІ
www.miniboss-school.biz